DIY: Glass Jar Terrarium

London, U.K.-baseret forfatter såvel som miljøvenlig tommelfinger Emma Hardy deler et DIY-job fra sin seneste bog, The Winter Garden (CICO Books, $ 20).

Terrariums er en dejlig metode til at skabe små haver inde i huset såvel som ofte bruges til at dyrke sukkulenter såvel som bregner. Visning af blomstrende planter i en åben toppet glaskrukke producerer en ganske indendørs have, der bringer farve såvel som skønhed ind i dit hjem.

Du får brug for:

Stor glaskrukke med en bred hals

Grus

Ground Charcoal (dyrebutikker skal lagre dette)

Potningskompost

Skefuld

Helleborus Niger (vælg et alpintområde med en lille rodkugle), Viola x Wittrockiana (Pansy), Humata Tyermanii (Bunny Fern). *Eller spørg din regionale plantebutik, hvad der er i sæsonen i din region.

Mos

Blød pensel

Trin 1: Rengør såvel som tør krukken grundigt, inden du starter. Placer forsigtigt et lag grus i bunden af ​​krukken (tilføjer det i håndfulde i stedet for at hælde det ind for at sikre, at det ikke sprænger glasset). Grusen skal være ca. 3⁄4 inches (2 cm) tyk såvel som jævnt spredt over bunden af ​​krukken.

Trin 2: Drys kulpulver over grusen, og dæk det fuldstændigt. Dette vil hjælpe med at indtage lugt fra pottekomposten og sikre, at terrariet ikke lugter.

Trin 3: Undersøg, at pottekomposten er fugtig, før det bruger – vand om nødvendigt, så den drænes noget, før den bruger den. Tilsæt pottekomposten til krukken, og gør et lag ca. 5 cm. Tilføj det ved hjælp af en lille scoop eller din hånd i stedet for at hælde den ind, så det ikke gør det så godt med rod inde i krukken.

Trin 4: Tag helleboren ud af sin gryde såvel som omhyggeligt eliminerer enhver form for overskydende jord fra omkring rødderne. Lav en lav dukkert i pottekomposten inde i krukken såvel som placering af helleboren i den, og spred rødderne lidt ud og forankre den på stedet med en smule mere pottekompost om nødvendigt for at sikre, at den sidder fast oprejst.

Trin 5: Tag stemorsporet fra sin gryde såvel som plante i krukken på nøjagtigt samme måde og læg den mod bagsiden af ​​krukken ved siden af ​​hellebore.

Trin 6: Tilsæt bregnen, og eliminerer endnu en gang overskydende jord fra rødderne såvel som plante mod fronten af ​​krukken, tilsæt om nødvendigt mere pottekompost. fast omkring alle tre planter for at sikre, at de sidder fast i komposten.

Trin 7: Riv mosarket i stykker såvel som placering af dem på overfladen af ​​pottekomposten, omkring planterne. Sørg for, at al pottekomposten er dækket, hvilket tilføjer mindre stykker mos om nødvendigt.

Trin 8: Brug af den bløde pensel, ryd op i indersiden af ​​krukken såvel som at rengøre enhver type bit af pottekompost fra bladene såvel som blomster til at pæne dem op.

Efterpleje
Sørg for, at pottekomposten forbliver fugtig, men ikke så våd (sæt fingeren ind i komposten for at kontrollere), og vandes sparsomt, når det er nødvendigt. Hold terrariet inde i dit hjem i et let område såvel som deadhead pansy regelmæssigt. Med de rigtige forhold skal planterne fortsætte med at blomstrere i et antal uger eller endda måneder, men løvet vil også se dejlige ud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *